Recension: N.O.V.A

Då har man klarat N.O.V.A som sitt första spel till iPhone. Och varför jag valde just N.O.V.A som första spel är ingen hemlighet, hypen hade nått mig innan spelet.

N.O.V.A är det snyggaste spelet till iPhonen. Inget snack om saken. Grafik är i klass med den gamla Xboxen, och spelet flyter på helt fantastiskt till telefonen. Ingen FPS-dropp eller problem alls. Miljöerna är varierade och spelet känns fräscht hela vägen ut.

Spelkontrollen är inte perfekt, men väldigt nära. Även här sätter spelet nya standards för resten att följa. Den är mycket pricksam, användarvänlig och logisk. Det händer ibland att man behöver svänga runt lite fortare än vad man kan, men det är inte ofta.

Online och lokal multiplayer finns som expanderar livslängden på spelet med flertals timmar. Gillar man alltså online-läget kan man spela i veckor med kompisar om man nu vill. Kampanjen var lite väl kort på några få timmar, men det är trots allt ett mobilspel vi snackar om, och för det är det helt acceptabelt.

Med den snyggaste grafiken och bästa spelkontrollen hittils, är N.O.V.A den nya standardsättaren för iPhone. Ett spel som alla spelälskare måste ha. Att åka tåg, buss eller flygplan har aldrig varit roligare än med N.O.V.A installerat på telefonen.

Grafik: 10

Ljud: 9

Spelbarhet: 9

Hållbarhet: 9

Totalt: 10/10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s