DLC Dag 1 = dåligt?

Downloadable Content är en ny standard. Allt fler och fler spel har det, och vi förväntar oss det numera som standard från alla toppspel. Det som är lite läskigt är att vi börjar se DLC från dag ett. Alltså, så fort spelet släpps, så släpps även “extra” material. Men är det verkligen extra eller är det något som exkluderades från skivan?

Det senaste Tomb Raider var i blåsväder efter att en anställd gick ut och sade att 75% av all DLC som släpptes till spelet skulle varit med gratis på skivan egentligen, som en del av spelet, men sedan togs bort medvetet för att tjäna in extra cash som DLC. Skandal. Nu är frågan: hur många andra spelutvecklare gör samma val? Bad Company 2 utlovas DLC från dag ett också. Men är det verkligen DLC eller är det saker som tagits bort? Nu har jag ingen aning om vad det är för material som släpps, vare sig det är kartor eller vapen, så måste man ju undra vart industrin är på väg gällande DLC. Även Assassins Creed II ryktas ha tagit bort material som skulle vara med på skivan och sålt det som DLC.

Därför måste vi fråga oss själva: är DLC från dag ett dåligt? Eller är det bra? Givetvis är det bra om det verkligen är DLC, och inte material som tas bort från spelet för att tjäna in extra pengar på ett billigt sätt. Tyvärr så tror jag att vi kommer se allt mer innehåll kapas bort och säljs separat, eftersom att DLC ger en så pass stor inkomst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s