Så kan FIFA förbättras

FIFA är världens största sportspel, och FIFA 10 har snart sålt 10 miljoner exemplar världen över. Det är utan tvekan det bästa fotbollsspelet som finns på marknaden, men efter att ha spelat flera hundra timmar på hög nivå med kompisar ser man att det finns många brister som kan förbättras fortfarande. Nedan kan ni se vad jag tycker borde förbättras.

  • Nya kommentatorer med smartare kommentarer. Man lär sig snabbt varenda kommentar i spelet och det leder till att det blir väldigt repetivt och irriterande. De bör lägga till flera tusentals ord och kommentarer till FIFA 11 och det är verkligen en viktig sak som borde förbättras. Inte bara det, deras intelligens är inte den bästa heller och hundratals gånger har de sagt fel namn på spelare, ologisk fakta, som att det är en derby-match när det egentligen inte är det, och att när resultatet är 6-1 så sade de att det var oavgjort. Denna del av FIFA ligger faktiskt på extremt låg nivå som inte är godkänd.
  • Artificiell Intelligens (AI). AI:n i FIFA är inte den bästa gällande spelarnas mentalitet. Väldigt ofta står de stilla när i verkligheten hade de sprungit långt fram och attackerat på mål. Målvakten gör många misstag och är alldeles för defensive, och detta gäller även när man satt taktiken på aggressiv. Det känns som att utvecklarna borde titta på mer matcher och fånga målpassionen och implementera den i spelet på ett bättre sätt.
  • Möjligheten att “slänga sig” måste också läggas in. Tyvärr är detta en stor del av verkliga sporten, och det finns ingen anledning till att det inte borde finnas här. Blir man tacklad tillräckligt hårt och tajmar en filmning och slänger sig i rätt tid borde man få domarens beslut på sin sida. Detta skulle ändra speltempot rejält och göra det hela mer balanserat och öppna upp för en helt ny defensiv.
  • Verklig fanatmosfär. Fansen i fotboll är en mycket viktig del. Flaggor, sånger, rivalitet, bengaler, ramsor, ja, vart är allt detta i FIFA-spelen? Det existerar inte. Ibland på vissa storlag hör man “MILAN. MILAN” ett par gånger och det är allt. Ingen känsla alls gällande fansen, och flaggor existerar inte alls. Detta är en av de viktigaste sakerna som måste fixas.
  • Bättre online-system. Om man lämnar tidigt när man ligger under borde man straffas rejält. Online-systemet borde bli smidigare och strängare. Annars fungerar det bra. Det är folket det är fel på, men det kan fixas till lite i alla fall om man ger straff för folk som lämnar tidigt. Till exempel så tappar man poäng och blir stämplad som en riktig loser skulle fungera utmärkt.

Det är allt jag kan komma på nu. Finns säkert något jag glömt, men just nu är det tillräckligt. Fixas detta till FIFA 11 (vilket jag inte tror på alls) så är FIFA ett perfekt spel i mina ögon, en solklar tia. Tills dess, så kommer jag för alltid att klaga på dessa saker.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s