Mafia II och Red Dead Redemption försenade – igen

Take-Two har det inte lätt just nu. Även om BioShock 2 säljer bra, så har de haft problem med att hålla ett lanseringsdatum väldigt länge nu. Mafia II har blivit försenat mer gånger än jag kan räkna, och nu har även Red Dead: Redemption blivit försenat också. BioShock 2 vart försenat också från förra året till i år, och det har ju som släppts, men det var försenat. Red Dead: Redemptions försening är bara en månad, medan Mafia II skjuts upp till Q4 2010.

Det är lite kul hur spelbranschen och förseningar går ihop. Det är liksom, en standard. Ingen blir förvånad om ett spel blir försenat, längre, man blir bara besviken som bäst. Och det beror endast på att man måste vänta längre på att få spela sitt spel som man väntat på. Inget annat. Så det är rätt roligt när lärare säger att förseningar i arbetsvärlden är helt oacceptabla och om man kommer försent eller lämnar in något sent så får man nästan garanterat sparken. När jag tar det konceptet och tittar på spelvärlden skrattar jag. Varje gång. Hade det varit sant så hade det knappt funnits några spelutvecklare. Alla hade fått sparken.

Spel är den ledande underhållningsindustrin, och ändå är det den som lider av mest förseningar utav alla. Filmindustrin har inte ens nära så mycket förseningar, där är det oacceptabelt och aktieägarna blir rasande om en film försenas eller skjuts upp. Glöm att den tas ur produktion som flertals spel gör. Men trots en sådan opålitlig industri så är spelen störst. Större än film. Större än porr. Större än musik. Är det inte dags att dessa spelutvecklare skärper sig nu? Visa alla andra industrier hur den största ska bete sig och sluta försena allt. Planera ordentligt och annonsera inte ut spel för tidigt. Hur svårt ska det vara? De andra klarar det utan som helst problem, och då borde spelindustrin också kunna att göra det.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s