Online hela tiden

Det är ingen hemlighet att PC-industrin är sönderdrabbad av pirater. Faktum är, att det är på grund av pirater som att Xbox 360, Wii, och Playstation 3 går mycket bättre än PC. Förra året piratkopierades över 15 miljoner spel till PC, och det kommer inte sluta någon gång snart. Kanske kan det minska? Det tror. Allt fler utvecklare kommer på bättre och bättre metoder att skydda sig.

I det kommande Command & Conquer 4 så måste du vara uppkopplad till internet nonstop. Sekunden du bryter internetuppkopplingen stängs spelet av och du skickas ut. Oavsett om du spelar online eller singleplayer, givetvis. Detta är bra. Det kommer att göra livet svårare för pirater – eftersom att de måste uppdatera spelet för att kunna spela det, och på så sätt försvinner cracken till det och det måste fixas ny och ny hela tiden. En jobbig process som kan skrämma bort några pirater.

Personligen är jag ett stort fan av Blizzard och Valves anti-pirattekniker. Blizzard har ju stor online-fokus och deras CD-keys kan endast användas en gång, sedan är det kört. Det betyder att pirater bara kan spela med sig själva, och i Blizzard-spel är det ju rent skräp då spelen är menade för fler personer. Valve har ett liknande system där man bara får spela med laggande ryssar på privata och usla servrar som också sänker spelglädjen rejält. Inget man vill alltså, och man tvingas med andra ord att köpa spelet om man vill ha kul. Perfekta taktiker om ni frågar mig.

Pirater har skadat PC-industrin rejält. Street Fighter IV var det femte mest piratade spelet förra året, och är därför anledningen till varför PC-spelare inte kommer att få Super Street Fighter IV i år eller någon gång alls, medan PS3- och Xbox 360-ägare får. Jag hoppas faktiskt att vi får se en växande och laglig marknad i PC-industrin så att den får mer spel som den förtjänar. Att bara vänta på Blizzard-spel och Valve-spel är inte kul i längden, då de släpper nya spel en gång per flera år.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s