Premium DLC

EA har nyligen gått ut och annonserat att de har planer för de kommande två åren att släppa så kallad “premium DLC” för sina framtida spel i liknande form som Battlefield 1943, för att sedan släppa en vanlig utgåva med betydligt mer innehåll. En mycket intressant strategi som jag tror kan bli mycket framgångsrik. Om man släpper detta “premium downloadable content” innan spelet släpps som t.ex. med Battlefield 1943 och sedan så släpper man Battlefield 1944 eller något, som ett fullt spel, så kan man åtgärda all kritik spelet fått, plus att fylla det med ännu mer material och på så sätt får man en liten förtitt på intresset av kunder och så.

Kommer Activision och alla andra följa EA? Som EA tror på att den  kommer att vara en gigantisk inkomstkälla och ansvara för en tredje del av deras inkomst vid 2012? Det återstår ju givetvis att se. Om EA blir framgångsrika finns det ingen anledning till att Activision Blizzard inte kommer att följa efter. Att släppa så kallade “prequels” till deras spel, som Modern Warfare 3. Kan vi få se till exempel Modern Warfare 3: Prequel för cirka 1200 MSP som släpps två månader innan som agerar som ett smakprov för det kommande spelet för fullt pris senare.

Givetvis är detta väldigt riskabelt. Först och främst så föredrar majoriteten av folk att köpa sina spel i butik, och inte digital, även om den digitala marknaden växer enormt.Sedan så kan det, liksom det kan hjälpa försäljningen, avskräcka den. Om man provar på deras “premium DLC” av kommande spel och inte gillar det alls, så kommer man ju inte att köpa det. Då har man slösat cirka 120 kronor på “premium DLC” istället för 599 kr på spelet, vilket är bra för kunden, men inte EA och Activision till exempel. För de hade ju tjänat de 599 kronorna istället för 120 kr om de inte hade släppt smakprovet. En mycket intressant och vågad strategi av EA och det skall bli kul att se om de lyckas finansiellt.

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s