Nintendo 3DS

Nintendo har nu gått ut och utannonserat att deras nästa Nintendo DS-konsol kommer att vara med 3D-grafik. Utan glasögon. Superhäftigt? Absolut. Detta är något som kommer att ge Nintendo en enorm fördel och sätta standarden för alla andra amatörer som tvingar på en 3D-glasögon för att kunna njuta av 3D-effekter. Way to go Nintendo.

Det som gör mig lite rädd är dock att hårdvaran (förutom 3D-aspekten, givetvis) kommer att vara precis som Nintendo DS Lite/DSi. Alltså kommer den grafiskt prestera sämre än t.ex. iPhone och PSP. Nintendo är vanligtvis inte fans av att leverera grafik på hög nivå, och när man satsar på ny teknologi som 3D utan glasögon på en bärbar spelkonsol som vi aldrig har sett, kan man inte låta bli att tänka på att kostnaden måste vara skyhög om de planerar på att uppgradera prestandan också.

Den gamla DS Lite säljs för cirka 149 dollar, vilket är en riktig sweetspot så att säga. Superbt pris, och jag hoppas verkligen att 3DS kommer att hamna omkring där också, eventuellt 199 som max. För att dra en 249 som PSP Go, har Sony bevisat att det verkligen inte fungerar. Folk vill inte betala så mycket för bara konsolen, speciellt inte när man kan få en stationär spelkonsol för samma pris. Detta kommer bli mycket intressant att följa och se vart priset och prestandan på Nintendos mycket lovande 3DS hamnar på.

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s