Messi och Rooney

Messi och Rooney. Världens, just nu, bästa spelare. Dessa två anfallare är i storform och gör mål hela tiden, mycket tackvare dem att deras klubblag är så framgångsrika just nu. Speciellt för Barcelona, men det gäller även också Manchester United, som tyvärr åkte ut ur Champions League mot Bayern på grund av att Rooney spelade halvskadad. Men så kan det gå.

Det är alltid kul när det kommer en eller två spelare i klass som Rooney och Messi, för de lyfter sporten så mycket. Även fast jag inte hejar på varken Barcelona eller Manchester United så följer jag alla deras matcher nu. Och det är ingen hemlighet att det är tackvare Rooney och Messi som jag vill titta på, dessa magiker med bollen är vad de är.

Nu är bara frågan: hur länge håller denna ostoppbara form de har? Ronaldinho hade en liknande ett par år sedan, Kaka likaså. Men nu har de tappat den och är inte alls lika mästerliga. Ronaldo verkar också vara påväg ned om man jämför med hans föregående storform på 40 mål i United. Och en till bra fråga är ju: varför tappar man formen? Det är inte som att Ronaldinho blivit sämre helt plöstligt, eller att alla andra har blivit så mycket bättre. Det måste vara psykologiskt. Hjärnan är så kraftfull och intressant att studera att jag inte kan låta bli. Jag skall komma till botten med detta. Räkna med det.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s