Framtiden

Vart är vår värld påväg? Har du någonsin stannat och funderat över det? Jag har det. Faktum är, att jag rätt ofta gör det. Speciellt när man har någon att diskutera/argumentera med. Det gör alltid allting betydligt roligare. Just nu är det 2010, och vi har fortfarande inga flygande bilar, marjiuana är fortfarande olagligt nästan överallt, tidningar och böcker finns fortfarande kvar, hunger i u-länder existerar fortfarande. Småstäder minskar och minskar mer och mer. Hur ser det ut 2060, om 50 år?

Papper är historia. Det är ingen hemlighet att det är trendigt att vara grön. Hybrid-bilar, återvinna, köpa “gröna” produkter så att säga, och allt det där man kan göra för att vara “grön” och hjälpa klimatet. Global warming hit och dit. Ja, ni förstår vad jag pratar om. Tidningar och papper är döende, det är ingen hemlighet. New York brukade ha 11 stora tidningar och nu är de nere i 4. Varför? Folk köper inte tidningar längre. Man läser dem på Internet istället. Ebooks är en annan anledning, och något som växer snabbt. Ipad lanserades och har precis sålt en miljon exemplar, och ett par dagar sedan så sade Apple att 1.5 miljoner Ebooks har sålts i deras digitala bokaffär. Det betyder att varje person som äger en Ipad har köpt 1.5 böcker. Första månaden, bara. Och då har inte ens deras 3G-version släppts. Lägg sedan till succén Amazon har haft med deras Kindle, och Barnes & Nobles har med deras nylanserade Nook. Ja, Ebooks är verkligen här för att stanna och tidningar på väg att dö ut. Dels för att de är så primitiva, men också för att de inte är miljövänliga. 2060 kommer varenda student att sitta med en Ipad 10G/Kindle 10G/Nook 10G och ladda ned skolböcker, vanliga böcker, tidningar direkt och dylikt direkt till deras E-läsare, på en sekund också. Lärare kommer att dela ut läxor via skolans nätverk och streama ut material direkt i barns mottagare vare sig det är en Ipad eller en Kindle. Inga mer tidningar, inga mer böcker. Digitala framtiden är oundviklig, och miljön kommer att må så himla mycket bättre, och vi kommer att spara väldigt mycket tid och pengar. Tänk dig hur många miljoner ton papper kommer att sluta produceras? Träden behöver inte längre vara lika rädda.

Småstäder kommer att försvinna och ersättas av Megatropolis. Vad är det undrar ni? Megatropolis är storstäder som blivit superstorstäder. Tag Manhattan, till exempel. Cirka 10 miljoner invånare plus cirka 8 miljoner som åker in och ut dagligen. 18 miljoner totalt, och det kommer stiga. 2060 tror jag att Manhattan kommer ligga på 25 miljoner invånare och vara en av världens största Megatropoliser tillsammans med Tokyo, Hong Kong, och Los Angeles. Folk kommer att flytta iväg från sina småstäder där det inte finns några jobb, eller “något att göra” så att säga. Folk kommer att söka sig till dessa storstäder för att vara en del av utvecklingen och framtiden. De kommer att söka sig dit för att se vad experter jobbar på för att ta oss ännu längre frammåt i utvecklingen. Glöm småstäder i Wyoming, där hela staten har 500,000 invånare, varför ska man dit när Manhattan/LA/Tokyo kommer att ligga på cirka 30 miljoner eller mer? Det är där jobben, marknaden, och möjligheterna finns. Detta är en trend som blir mer sann för varje år som går, och den kommer bara att öka. Och tro inte att bara storstäder nu kan bli Megatropolis. Nej, även halvstora städer (i dagsläget) kommer att bli storstäder i framtiden och sedan bli Megatropolis efter ännu mera tid. Hur kommer detta att påverka miljön, staden, och sociala aspekten av livet? Det är en bra fråga det som får tas upp vid ett senare tillfälle.

“Minority majority” kommer att bli sant. Den vita rasen har länge ansetts att vara majoritet, men inte mycket länge till. I USA är alla minoriteter tillsammans fler än de vita. Visst, det finns en inte dominant minoritetgrupp som är större än de vita, men det kommer. Latinos växer som bara den, och producerar i snitt 2-3 mer barn än en “vit familj” och släng sedan in rasblandning där den vita genen är recessiv så blir barnen färgade också när en vit kvinna/man parar sig med en svart/asiat/latino(a). Det är alltså matematiskt oundvikligt att vita kommer att bli en minoritet i denna riktning vi går i nu, och jag ser det tydligt där jag jobbar. Det finns diverse trender som bidrar till detta. Dels att folk inte längre “tvingar” invandrare att adoptera kulturen, utan är fullt tillåta att ta med sin egen och köra på den fritt fram. Ett land som behåller sin “kärna” så att säga är Japan, där invandrare tvingas att adoptera japansk kultur och livsstil, och därmed ser vi minst invandring i Japan och mindre rasblandning som resultat. Inte är Japan är dåligt land för det, men de tror på tradition och det kan man bara respektera. Dessutom är det fullt vanligt att se en svart man med en vit kvinna nuförtiden. 50 år sedan var oacceptabelt, och nu standard. En trend som kommer att växa, inte minska enligt mina beräkningar. Det finns diverse teorier som är fullt realistiska och pålitliga att i USA så kommer att spanska vara mer populärt och talat än engelska vid 2030 redan. Bra eller dåligt? Ja, det får ni själva avgöra. Jag kan säga som så att de flesta som kommer in till domstolen där jag jobbar talar minimal engelska och frågar oftast, inte alltid, “Habla espanol?”

Underklassen tar över. Underklassen skaffar barn tidigare och i betydligt större mängder än både medel- och överklassen. Fakta, statistik finns för den som letar. Varför är det så? Jo, dels för att medel- och överklassen satsar på sina karriärer och kvinnorna där vill helt enkelt inte ha barn. Det är dock en helt ny poäng jag vill argumentera, och det kommer jag att göra i nästa paragraf. Underklassen nu. Underklassen har fler arbetslösa, mer fritid, och därmed har de oskyddat sex oftare och är i de flesta fallen betydligt mer religiösa än överklassen och därmed vägrar till och med att ha skydd för det är emot deras religion. Världens mest dominanta religion, katolism kör på dessa regler. Polen, Spanien, Sydamerika, Mexico, och hela köret är katoliker. Mer fritid, fler barn. Överklassen har karriär, har råd med skydd, är inte lika religiösa, och skaffar därmed mindre barn. Bra eller dåligt? Vissa argumenterar att det leder till att världen blir “dummare” eftersom att alla smarta är för upptagna ha barn och därmed inte sprider sina gener, för de fokuserar på att ta mänskligheten till nya nivåer, men glömmer att göra det genom att sprida sina gener. Jag gillar att sätta det som “the dumb people are outfucking the smart people.”  Och detta är något jag tror har hänt förut. Titta bara på pyramiderna. Vart har dessa personer tagit vägen? Vad har Egyptien gjort sedan dess? Precis. De dumma tog över helt enkelt och jag tror att vi återigen är påväg dit än en gång. När? Ingen aning, men det är en grymt intressant teori som jag älskar att argumentera.

Kvinnor kommer att styra världen. Tror jag seriöst detta? Absolut. Om tio år kommer det vara underbart att vara kvinna. Låt oss blicka bakåt i tiden en snabbis. Vi börjar med att inte gå bakåt i tiden allt för mycket. Vi går bakåt sådär 35-40 år. Då kvinnor inte fick rösta i Österrike. Då kvinnor tjänade betydligt mindre än män, och var hemmafruar oftast, då det inte fanns många kvinnor i högt uppsatta positioner. Hade någon sagt “en dag så kommer det att finnas en kvinnlig president” så hade alla skrattat. Nu, så är det oundvikligt. Finland har det. Filippinerna har det. USA kommer att ha det. Ja, jag sa det. USA kommer att ha en kvinna som president. Det är jag tvärsäker på. Hilary var nära. Palin vill köra på nästa val. Och hon har stöd, som bara den. Kvinnor kommer att sitta i alla högt uppsatta positioner förr eller senare. Det tror jag stenhårt på. Blickar vi bakåt i tiden, flera hundra år, då kvinnor hade noll rättigheter och inte ens fick tala utan en mans tillåtelse, och nu, så ser vi hur utvecklingen gått. Varför ska den ändras? Kvinnor kommer bara fortsätta att klättra på karriärstegen, och detta leder till att allt fler kvinnor skjuter upp att bli mammor helt och hållet faktiskt, och siktar på en bra karriär. Bra eller dåligt? Ja, det får ni avgöra själva. Jag är en man som tror stenhårt på traditioner.

Det där är då mina tankar, åsikter och funderingar kring framtiden. Givetvis inte alla, men jag ville inte avslöja allt som pågår i mitt huvud gällande framtiden i en och samma blogg. Jag har fortfarande inte diskuterat stora företag, ekonomin, och matproblemen, samt mycket annat som är roligt att argumentera/diskutera. Det kommer i framtiden. När? Ingen som vet, ni får kika förbi regulärt för att inte missa det. Vad tror ni om framtiden? Håller ni med mig? Eller tycker ni att jag är helt ute och cycklar?

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s