Blir prinsens äventyr bra?

Prince of Persia har premiär denna vecka och jag har faktiskt rätt blandade känslor, och med all rätt tycker jag. Tittar vi på hur dåliga filmer baserade på spel blivit så är det väl ändå ingen konstighet? Tag Max Payne, till exempel. Den filmen var ju värdelös. En film jag skulle ge en mycket svag 2/5 i betyg. Mycket dålig med andra ord, nästan helt värdelös faktiskt. Sedan har vi Resident Evil-filmerna där den första var dålig medan de andra filmen var bra och tredje var helt random.

Filmer baserade på spel är alltså en riskfylld investering rent tidsmässigt och känslomässigt också om man gillar spelserien. Den första Street Fighter-filmen var urgrym, medan den andra var den sämsta filmen jag sett på flera år. Trailern till Prince of Persia är häftig om jag skall vara ärlig. Riktigt häftig. Disney kan sina grejer, helt klart när det gäller effekter. Dessutom, med i princip obegränsad budget så är det inte så svårt heller. Prinsens nya äventyr lockar mig väldigt mycket. Men, jag är som sagt skeptisk ändå. För man vet ju aldrig. Det kan bli hur värdelöst som helst och då går jag därifrån gråtandes som jag gjorde från Max Payne. Två timmar man aldrig får tillbaka, liksom.

Det blir alltså inte Prince of Persia på premiären. Jag avvaktar med den filmen ett tag. Dessutom har jag så många serier att se klart så jag hinner helt enkelt inte med att trycka in prinsen där. Kanske är det bra ändå? Det återstår att se. Oavsett betyg och kritik så kommer jag förr eller senare att äventyra med den persiska prinsen igen.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s