UFC 114 ikväll

Då är det dags för ett nytt MMA-event och denna gång är det UFC nästa i och med deras UFC 114: Evans vs. Rampage. Ett otroligt hypat main event där båda kämparna verkligen hatar varandra och var rivalcoacher i säsong 11 av The Ultimate Fighter och visade sitt hat för varandra mer än tydligt.

Rashad Evans mot Quinton Jackson är eventets huvudfight och kvällens mest spännande match utan tvekan och troligtvis också den bästa på kortet också. Frågan är som alltid: vem vinner? Evans med sin otroliga snabbt och wrestling, eller är det Jackson med sin otroliga styrka och takedowns? Jag tippar på Rashad Evans med sin snabbhet och urgrymma boxing går ut som vinnaren och får en titelchans mot mästerliga Mauricio Rua.

Michael Bisping mot Dan Miller kommer att bli en intressant match också. Englands troligtvis bästa MMA-fighter, Bisping förlorade nyligen mot Wanderlei Silva som många ansåg att han borde vunnit. Det återstår att se om Bisping kan komma tillbaka med en winning streak för som det ser ut nu så vinner han en och förlorar en. Inte stabilt, med andra ord. Jag tippar på Bisping genom beslut.

Jason Brilz mot Antonio Rogerio Nogueria kommer nog bli en extremt enformig match där “Minotauro” går ut som en vinner med knockout i antingen första eller andra rundan. Brilz lär inte ha den minsta chansen att vinna och kommer att få sina lysen släckta väldigt snabbt.

John Hathaway mot Diego Sanchez är en speciell match den också. Diegos första match efter hans förlust mot mästaren BJ Penn i lättviktsdivisionen och han har gått upp i vikt för att slåss i welterweight nu istället för lättvikt. Enligt honom är det “där han hör hemma.” Diegos otroliga kondition och snabbthet tror jag ger honom vinsten utan några som helst problem. Speciellt efter att han har haft en titelmatch innan. Det ger honom extra självsäkerhet.

UFC 114 ser ut att bli ett lyckat event, på papper, i alla fall. Givetvis kan varenda match bli en tråkig sådan, men det tvivlar jag starkt på. Evans mot Jackson kommer garanterat att bli en av de mest underhållande matcherna någonsin. Speciellt i post-fight intervjuerna. Trashtalk på högsta nivå = galen underhållning.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s