“Lagg”

Lagg är ett uttryck som är väldigt känt och används frekvent inom spelvärlden. Faktum är, att om du spelar onlinespel så är det stor chans att du själv har sagt det. Ordet/uttrycket lagg används tyvärr fel av mesta, så jag tänkte tag och förklara lite snabbt här vad exakt lagg är så att mindre personer använder det fel.

Lagg är relaterat till internetuppkopplingen mellan dig och servern du spelar på.  Ja, det har alltså absolut ingenting att göra med din dators prestanda som de flesta verkar tro. För hur många gånger har jag inte hört när bilduppdateringen åker ned under 30 och därmed börjar bli märkbart dålig  i form med hackigt spelande och så skriker folk “LAGG!”  Tyvärr kompis, det är inte lagg, det är FPS dropp. En helt annan sak. Det är å andra sidan 100% relaterat till din dators hårdvara och det påverkar hur spelet presterar. Inte lagg. Lagg skapar endast försening mellan dig och servern och på så sätt “förstör” spelupplevelsen.  Lagg kommer inte fram när det händer för mycket på skärmen så att säga att det börjar lagga då är endast fel. Det är återigen, FPS dropp som är den stora skurken. Och han finns där bara för din hårdvara för kass och/eller att du kör på för höga inställningar.

Så där har ni det. Lagg 1on1 liksom. Jag såg en tråd idag där en person skyllde på lagg och vill köpa nytt grafikkort. Visst, jag förstod ju vad han menade. Han vill köpa ett nytt grafikkort för att inte få FPS dropp, men han tror att det heter lagg. Så är det, det skadar ju inte att dra iväg ett snabbt inlägg om det i alla fall.  I’ve done my good deed for the day now.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s