Recap: UFC 117 (Spoilers)

Då har man äntligen sett UFC 117, och precis som jag förutspådde så var det ett helt otroligt event. Varje match var intressant och spännande, och det var ju inte konstigt när man kollade på vem som slogs i huvudkortet. Bara bra fighters och det gick rätt exakt som jag hade tippat på.

Nelson mot Dos Santos var ju en svårtippad match som sagt, och jag gav ingen direkt vinnare där. Jag hade förväntat mig mycket mer av Nelson och hans mage, men han var dominerad i tre hela rundor och på väg att bli knockad tiotals gånger av Dos Santos i varenda runda. Han såg ut att vara helt borta oftast och helt slut. Totaldomination för Dos Santos som numera väntar på vinnaren mellan Lesnar och Velaszquesz.

Alves mot Fitch hade jag tippat på Alves, men han förlorade. Problem med vikten och det såg man på långa vägar. Han kunde inte ens kapa ett halvt pound mera för att det var för farligt, och om man kapar så mycket vikt är man inte 100% nästa dag kan jag garantera. Fitch dominerade Alves alla tre rundor och tog hem ett beslut utan större problem. Alves ryktas förövrigt att bli tvingad att slåss i mellanvikt istället för welterweight nu på grund av hans storlek och hälsa.

Hughes mot Almeida gick precis som förväntat. Hughes fick in ett stenhårt slag och skickade Almeida bakåt till andra sidan oktagonen för att sedan springa efter honom och få in en klockren submission och Almedia svimmade på grund av syrebrist. Underbart. Det finns ju inget bättre än när en “Gracie-tränad” blir submittad och förlorar på det viset. Det gjorde mig glad. Överskattade Gracies ska vara tysta tycker jag.

Silva mot Sonnen som var kvällens huvudevent för mellanviktstiteln var en otrolig match. Jag tippade som sagt på Silva, och Silva vann i all ära, men någon som ska ha respekt och credz är ju Sonnen. Han totaldominerade Silva i fyra och en halv runda. Och jag menar dominerade. Silva blev slagen över 200 gånger mer än Sonnen, och Sonnen tog ned honom på marken och poundade honom i fyra och en halv rundor. Galet imponerande, och om någon har förtjänat att snacka skit så är det Sonnen numera. Han backade upp precis vartenda ord han sade. I slutet av sista rundan så råkade han bli fångad i en triangle choke och Silva vann på submission efter att ha varit dominerad resten av matchen. Galen, mycket galen vändning och jag vill se Silva vs. Sonnen II direkt. Vitor Belfort får allt vänta tycker jag. Sonnen har definitivt fått min respekt efter hur han dominerade Silva. Aldrig förr jag har sett Silva bli såhär dominerad. Utan tvekan rankad nummer två på min lista inom mellanvikt.

Galet underhållande event och det var värt väntan. Härnäst har vi UFC 118 redan i slutet av augusti där Couture och BJ Penn kommer att visa upp sig i två intressanta matcher. Couture möter en legend inom boxing och BJ Penn möter Edgar för lättviktsmästerskapet.

Sonnen backade upp allt sitt skitsnack, och mycket mer.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s