The Passion

The Passion, eller som den egentligen heter, The Passion of the Christ har man äntligen sett. Flertals år senare efter release och efter att ha både läst och hört diverse saker om den. Det känns som att det var på tiden att jag såg den, speciellt eftersom att mästerliga South Park “hyllar” den så pass mycket och nämner den frekvent och här nyligen var det väl just South Park som fick mig att se den.

Det är inte den lättaste filmen att recensera eller skriva sin åsikt om. Filmer för mig handlar ju om underhållning, något som The Passion saknar helt. Men det är ju inte heller det filmen siktar på att leverera heller. Så hur ska jag kritisera den? Mel Gibson siktade på autenticitet med filmen och som ni säkerligen vet handlar den om Jesus och hans sista dagar innan han korsfästes. När man går in med ett mål på att göra det till en film på ett så korrekt sätt som möjligt så låser man ut väldigt mycket. Speciellt underhållning. Och egentligen är det väl inte rättvist för mig att kritisera den som underhållningsobjekt när det ändå inte är menat att vara ett, men samtidigt så är det just en film som visades på bio och allt det där som alla andra.

The Passion är alltså inte en speciellt underhållande film. Jag hörde innan att den skulle vara “hård att titta på” på grund av allt blod och dylikt, men dessa kommenterar måste kommit från folk som inte är vana vid blod. Visst, det fanns blod och mycket av det, men det är inget man inte sett tidigare i filmer som till exempel Saw eller Blade. Lyckas Mel Gibson med sitt mål som han satte ut med filmen? Absolut. Den är ju välgjord och allt, bara inte underhållande. Jag skulle inte rekommendera den till någon då jag väljer att kritisera den som en film som ska vara underhållande trots allt. Och The Passion är långt ifrån underhållning. Den känns seg, utdragen och ändå för kort och lite sådär trist ändå. Men som sagt, den är välgjord och korrekt. Letar du inte efter underhållning utan en välregisserad film med ett unikt tema så är The Passion definitivt något för dig. Annars, se en valfri actionrulle istället.

Betyg: 2 av 5

Starka scener, enligt flesta, finns det i The Passion.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s